InFoHaCk's

Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

InFoHaCk


    Mirage 2.0(Special)

    avatar
    nikoos2008


    Numarul mesajelor : 12
    Data de inscriere : 06/12/2010

    Mirage 2.0(Special) Empty Mirage 2.0(Special)

    Mesaj  nikoos2008 Joi Mai 12, 2011 6:24 am

    1.) De ce este special?

    a) Gateway-ul
    Un trojan "clasic" are doua componente(Client si Server). Problema apare cind serverul si/sau clientul se afla dupa un router, comunicare dintre cele doua componente devenind mai complicata. Daca luam in considerare si ipurile dinamice, comunicarea e aproape imposibila. Cine a scris un trojan stie despre ce vorbesc.
    Mirage 2.0 are in plus, inca un executabil numit Gateway. Serverul si Clientul comunica prin Gateway! Gatewayul trebuie pornit pe un calculator la care aveti acces, a****el puteti configura firewallul, routerul (daca exista), important e sa aveti portul 516 deschis. Desigur Clientul si Gatewayul poate fi pornit pe acelasi sistem, nu e obligatoriu un al treila computer, dar in unele cazuri e recomandat si/sau chiar necesar! Ideal ar fi ca Gatewayul(PC-ul) sa aiba IP static, fara router. In cazul ipurilor dinamice, problema se rezolva cu ajutorul unui server FTP. Gatewayul uploadeza ipul curent intr-un fisier txt, Serverul downlodeaza fisierul txt, citeste ipul si se conecteaza la Gateway. Trebuie doar sa aveti acces la un server FTP.
    A****el problema routerilor si ipurilor dinamice s-a rezolvat!

    b.) Server-ul
    In ziua de azi e aproape imposibil sa scrii un server mai complex fara a fi detectat de antivirusi. Cu technici avansate de detectare (heuristic, file emulation, generic signature detection etc..), serverul n-are nicio sansa. Solutia e sa folosim un pseudoserver(un server fals). Adica un program micut, care nu contine cod suspect(keylogger, remote desktop, process viewer etc), a****el nu "irita" nici un antivirus. Porneste cu windowsul dar nu foloseste startup-urile obisnuite
    cum ar fi:
    - HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\Curr entVersion\RunServicesOnce
    - HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\Curr entVersion\RunServices
    - HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Run
    - HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\Curr entVersion\RunOnce
    - HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Run
    - HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\RunOnce
    - startup folder
    - autoexec.bat
    - config.sys
    - etc, etc...
    Dupa ce a pornit pseudoserverul, se injecteza in memoria unui program de windows(folosind memory and code injection), a****el devine invizibil. Dupa procesul de injectare deschide un port si se conecteaza la gateway. Fara procesul de injectare, de obicei programele de firewall si antivirus se "autosesizeaza" si serverul e blocat, dar pseudoserverul nostru facind parte
    din memoria unui program legitim, scapa cu fata curata. Dupa conectare downloadeaza serverul real, dar o face intr-un mod mai special! Nu scrie nici un byte pe hard, serverul e downloadat intr-un MemoryStream(traiasca programarea!!!), si e lansat direct din memorie! Ati ghicit unde!!! Tot in memoria programului de windows. A****el si serverul real capata "imunitate parlamentara" ! Dupa injectarea serverului real, pseudoserverul se sinucide", stergind a****el orice urma si legatura dintre server-->pseudoserver!

    Observatii!!!!
    Inainte sa deschidem sampania, trebuie mentionat faptul ca metoda nici pe de parte nu este perfecta! De fapt nu exista o metoda perfecta! Sint programe care detecteaza memory(code) injection, a****el si pseudoserverul poate fi blocat, iar daca un antivirus are "signatura" pseudoserverului, programul nostru moare inaite de lansare. Cum ajunge trojanul pe mina
    programatorilor de antiv.? Prin folosirea unor functii stupide ca: Open CD, Invert screen, Swap mouse button etc... care va dau de gol, iar "victima" da un "submit for analysis" la fisier. Mirage 2.0 nu contine a****el de functii, dar din pacate n-are un sistem anti****, a****el totul depinde de utilizator. O alta problema despre care trebuie sa vorbim apare la sistemele de operare 64biti. Un proces de 32 bit(pseudoserverul), nu poate fi injectat intr-un proces de 64 de bit. Am facut un mic artificiu folosind emulatorul WOW(google daca nu stiti) al sistemelor de 64 de biti, a****el serverul porneste dar "invisibilitatea" e
    compromisa. Din lipsa de timp n-am testat amanuntit cum se comporta pe sisteme de 64 bit, dar cred ca se descurca ! Inca ceva: pseudoserverul(la prima executie) se instaleaza doar daca "victima" este un user cu drepturi de administrator. De ce? Pentru ca modifica fisiere de sistem, ce nu e posibil cu un user fara drepturi. Odata infectat, nu mai are importanta userul, pseudoserverul porneste fara probleme.

    Concluzie!
    Daca serverul e detectat sa nu ma injurati ! Desi metoda nu este perfecta, pseudoserverul are sanse mult mai mari( in comparatie cu un server "clasic"Wink sa ramana nedetectat! Serverul real se afla linga gateway, adica in ograda noastra. In cazul in care e detectat de un antivirus, o putem pune in: "Exclusion list". Inainte sa trecem mai departe, cred ca exista totusi o solutie aproape perfecta, pentru a crea un server nedetectabil: driverele user-mode, dar e o alta poveste!

    2.) Fisierele Mirage 2.0
    In archiva aveti 4 foldere: Client, GateWay, Server si Server_NoInstall + un fisier ReadmeFirst.rtf! Inainte de toate cititi fisierul ReadmeFirst.rtf. Aici gasiti intructiuni pt. configuratea programelor(Client, Gateway si Server) + alte informatii. L-am scris in engleza sa inteleaga si colegii de peste ocean.

    a. Folderul Client:

    1. Mirage - Client 2.0.exe --> clientul
    2. Dscr.dll --> functii speciale client
    3. Lsproc.dll --> functii speciale client

    b. Folderul Gateway:

    1. Mirage - Gateway 2.0.exe --> gatewayul
    2. Exsrv.dll --> serverul real

    c.Folderul Server

    1. Mirage - Server 2.0.exe --> fisierul care contie pseudoserverul. Pseudoserverul la prima lansare se "deghizeaza" intr-un self extracting zip archive. Spuneti la victima ca sint poze archivate! Cind inceraca sa le dezarchiveze apare un mesaj de eroar, si pserverul se instaleaza.

    d. Folderul Server_NoInstall:

    Acest folder contine serverul real, dar e intr-o forma vizibila. Am compilat pt. local test. Acest fisier nu infecteaza sistemul si conectarea la gateway se face manual, adica trebuie sa introduceti ipul, portul, etc.. Pt. a testa Mirage 2.0, porniti Clientul si Gateway-ul pe calc. vostru, iar severul sau serverul_noinstall pe un Virtual PC. Daca aveti un LAN la dispozitie e si mai bine.
    1. Mirage - Server 2.0 - No install.exe --> serverul real, noinstall
    2. Dscr.dll --> functii speciale server_noinstall
    3. Lsproc.dll --> functii speciale server_noinstall

    Singurul fisier car "musca" e in folderul c. Aveti grija sa nu-l porniti din greseala. Daca n-a fost configurat nu reprezinta nici un pericol, chiar daca e pornit. Daca e configurat si se conecteaza la un gateway, il puteti dezinstala cu ajutorul clientului(butonul Stop, Restart and Remove server).

    3.) Functii Mirage 2.0

    a. Remote desktop - pe localhost nu functioneza(daca si serverul si clientul e pe 127.0.0.1)! Fiti destepti! nu folositi butonul "Control"!
    b. File manager - este un file manager avansat, daca ati folosit Total commander o sa va placa
    c. Key spy
    d. Sound recorder - pe localhost nu functioneza
    e. Registry editor
    f. Window and process manager
    g. etc...

    Mirage 2.0(Special) Ngu2on

    Mirage 2.0(Special) I1xuls

    Mirage 2.0(Special) IMG

    Mirage 2.0(Special) 1zlg3ex

    DOWNLOAD: http://adf.ly/3QUaX

      Data/ora curentă este: Joi Mai 09, 2024 10:35 pm